Hi, ik ben Soraya

Ik bied juridische bescherming aan jonge ondernemers (met of zonder een vennootschap). Ik geef je advies en maak juridische documenten op die je begrijpt en die passen bij jouw visie en identiteit.

 

Transparant juridisch advies is geen privilege, maar een recht

 

Als ondernemer is de stap om juridisch advies in te winnen vaak groot. Je komt terecht in een wereld waar je niets van begrijpt en hebt het gevoel dat anderen naar eigen goeddunken aan de haal gaan met jouw rechten en voorwaarden.

Ik zag het van dichtbij toen mijn mama als onderneemster geen gehoor vond in de ingewikkelde, logge juridische wereld. Geen advocaat die haar kon helpen met duidelijk advies dat ze begreep en waar ze iets aan had.

Misschien is dat wel de reden waarom ik tijdens mijn studies Rechten aan de KUL destijds koos voor de specialisatie Vennootschapsrecht en Commercieel Recht. Iedereen heeft het recht om hun dromen te volgen en hun eigen agenda te bepalen. Met juridische documenten die je als ondernemer niet alleen begrijpt, maar waar je bovendien 100% achter staat.

De juridische kant van je onderneming lijkt voor jou misschien niet meteen iets waar je het warm van krijgt, maar dat wil niet zeggen dat je niet op een aangename, hartelijke manier kan geholpen worden. Vandaar de naam “The Legal House”: bij mij kom je niet in een kil zakenkantoor terecht waar je een nummer bent. Ik wil jou in de watten leggen zoals een gast die op bezoek komt in mijn huis.

Advies op maat van jouw bedrijf

De afgelopen jaren was ik als advocate actief bij een notariskantoor en een internationaal advocatenkantoor. Als head of legal bij een groot boekhoudkantoor leerde ik pragmatisch omgaan met grote en kleine ondernemingen in heel uiteenlopende sectoren.

In 2021 zette ik zelf de stap als ondernemer en startte ik The Legal House op. Ik wil dichter bij mijn klanten staan en hen persoonlijk helpen een weg te vinden in het juridisch kluwen dat bij hun onderneming komt kijken, zodat ze een stevige juridische basis hebben om hun bedrijf op te bouwen.

Geen one size fits all templates, maar juridisch advies en documenten volledig op maat van jouw input, jouw visie en de identiteit van jouwbedrijf. Zo run jij vol zelfvertrouwen je zaak volgens je eigen voorwaarden én in overeenstemming met de (Belgische) wetgeving.

Waarom kiezen voor
The Legal House?

OP MAAT &
IN MENSENTAAL

Hopelijk hou je van babbelen, want ik wil alles over jou weten. Wat is jouw visie, hoe ziet je bedrijf eruit, waar wil je naartoe, wat heb je nodig?

Met deze info maak ik een plan van aanpak op om de documenten op te stellen die jij nodig hebt (en énkel die documenten, ik verkoop je niets wat je niet écht nodig hebt).

Samen nemen we de documenten door, zodat ik eventuele onduidelijkheden kan toelichten.

PERSOONLIJK & EMPATHISCH

Naast de verschillende 1-op-1-gesprekken houden we ook contact per mail.

Heb je een vraag? Ik ben er voor jou. Bel me of stuur een e-mail en ik help je verder.

TRANSPARANTIE & COMMUNICATIE

Het is mijn missie om jou juridisch te beschermen, je begrijpbaar advies te geven en documenten te bezorgen die passen bij jouw visie en identiteit. Die missie uit zich in mijn eigen manier van communiceren: je weet vooraf hoeveel het zal kosten, hoe de facturatie gebeurt en hoe ik te werk ga. Komen er in de loop van het traject nog zaken bij, dan communiceer ik daar open over, zodat jij altijd weet wat je kan verwachten.

Nood aan juridische ondersteuning?

Wil je weten hoe ik jou op juridisch vlak kan bijstaan? Neem een kijkje bij de diensten die ik aanbied.

Wil je meteen aan de slag met de juridische basis van je vennootschap? Neem contact op of vraag een intakegesprek aan.